Wednesday, February 9, 2011

Cranberry Cookies

Yes, I am baking! I am making oatmeal cranberry white chocolate chunk cookies. It was a recipe on the package of the Ocean Spray Craisins. It turned out really good, but next time I make this I will use less sugar and butter. Here is the recipe!



  • 2/3cup butter バター

  • 2/3cup brown sugar 黒糖

  • 2 eggs 卵

  • 1 1/2 cups oats オート

  • 1 1/2 cups flour 小麦粉

  • 1 teaspoon baking soda ベーキングソーダ

  • 1/2 teaspoon salt 塩

  • 1 1/4 cups dries cranberries ドライクランベリー

  • 2/3 cups white chocolate chips 白チョコチップ



  1. Cream butter and brown sugar together. Add eggs. バターと黒糖をよく混ぜ、卵をくわえる。

  2. Add oats, flour, baking soda, and salt. オート、小麦粉、ベーキングソーダ、塩を加える。

  3. Stir in cranberries and white chocolate chips. ドライクランベリーとチョコチップを混ぜいれる。

  4. Bake at 375F for 10 min.  175度くらいで10分前後焼く。 (レシピけっこう適当!)


It's been warm during the day in Seattle these days. I enjoy working in the garden in this weather. There are so many thins going on the garden right now! Every time I go out in the garden, I realize something new. Magnolia's buds are getting bigger everyday. When I cut back the Iris, there are new foliage underneath. Squirrels are running around. Deciduous Azalea's bud are swelling bigger and bigger! I record temperature everyday in several spots of the garden, and it's slowly rising! I am so happy to see these changes and feel the spring. Well, it's not spring yet, but it will be soon enough.

シアトルは日中暖かい日が続いてます。こんな陽気の中外で働くのが気持ちいいです。ガーデンでは今春に向けて日々変化が見られます。毎回ガーデンに出ると、なにかしら新しい発見がある!マグノリアの蕾が日に日に大きくなっていく。アイリスの葉を切ると、下には新葉が出ている。リスが走り回っている。落葉アザレアの蕾はだんだんと膨らんでる。私は毎日ガーデンのあちこちにある温度計を記録するのだけど、少しずつ気温が上がってきてる。こうやって変化を日々観察できて、春を感じられることは幸せ。いや、まだ春ではないけど、春はもうすぐそこ!

No comments:

Post a Comment