ガーデンボランティアの一人のキャロリンがくれたルバーブケーキのレシピ。お勧め!ルバーブのすっぱさと、フロスティングの甘さのバランスがぴったり。フロスティングを省かないでね!
- 2 cups flour 小麦粉2カップ
- 2 teaspoon baking powder ベーキングパウダー 小さじ2
- 1/2 teaspoon salt 塩小さじ1/2
- 1 1/4cup sugar 砂糖1 1/4カップ
- 1/2 cup butter (softened) 室温バター 1/2カップ
- 2 eggs 卵2個
- 1 teaspoon vanilla バニラエッセンス 小さじ1
- 1/2cup milk 1/2カップ 牛乳
- 3 cups chopped rhubarb 細かく切ったルバーブ 3カップ
- Mix flour, baking powder, salt, and sugar together. 粉類をあわせてふるう。
- Beat softened butter, eggs, and milk together. バター、卵、牛乳を合わせる。
- Pour this wet mixture over the dry ingredient. 2を1と混ぜる。
- Stir in chopped rhubarb. 刻んだルバーブを混ぜ込む。
- Pour into greased pan (7" by 11") ベーキング皿に流し込む。
- Bake at glass-350F for 30 minutes, metal-375F for 40 minutes or until done. Test with toothpick. ガラスの器なら175度で30分、鉄製なら190度で40分焼く。
Powdered sugar frosting (frost while warm and let cool) 粉砂糖のフロスティング(ケーキが温かいうちにのせて、冷ましましょう)
- 2cups powdered sugar 粉砂糖2カップ
- 1/2 teaspoon vanilla バニラエッセンス 小さじ1/2
- 2-3 tablespoon milk 牛乳大さじ2-3
I used 2 cups of rhubarb instead of 3 cups, but it turned out good. Also, I cut the frosting recipe in half... that' plenty enough to cover the cake.
私はルバーブ2カップで作ったけどおいしくできました。あと、フロスティングは半分の分量で作るくらいでちょうどいいです。
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