Monday, August 30, 2010

Rhubarb Cake Recipe

One of the volunteers at the garden Carolyn gave me this recipe. It is so good!  The sourness from the rhubarb and the sweetness from the frosting is just perfect balance. You gotta put the frosting... it's what make it so good!

ガーデンボランティアの一人のキャロリンがくれたルバーブケーキのレシピ。お勧め!ルバーブのすっぱさと、フロスティングの甘さのバランスがぴったり。フロスティングを省かないでね!



  • 2 cups flour  小麦粉2カップ



  • 2 teaspoon baking powder  ベーキングパウダー 小さじ2



  • 1/2 teaspoon salt  塩小さじ1/2



  • 1 1/4cup sugar  砂糖1 1/4カップ



  • 1/2 cup butter (softened)  室温バター 1/2カップ



  • 2 eggs  卵2個



  • 1 teaspoon vanilla  バニラエッセンス 小さじ1



  • 1/2cup milk  1/2カップ 牛乳



  • 3 cups chopped rhubarb 細かく切ったルバーブ 3カップ



  1. Mix flour, baking powder, salt, and sugar together.  粉類をあわせてふるう。

  2. Beat softened butter, eggs, and milk together.  バター、卵、牛乳を合わせる。

  3. Pour this wet mixture over the dry ingredient.  2を1と混ぜる。

  4. Stir in chopped rhubarb.  刻んだルバーブを混ぜ込む。

  5. Pour into greased pan (7" by 11") ベーキング皿に流し込む。

  6. Bake at glass-350F for 30 minutes, metal-375F for 40 minutes or until done. Test with toothpick. ガラスの器なら175度で30分、鉄製なら190度で40分焼く。


Powdered sugar frosting (frost while warm and let cool) 粉砂糖のフロスティング(ケーキが温かいうちにのせて、冷ましましょう)

  • 2cups powdered sugar 粉砂糖2カップ

  • 1/2 teaspoon vanilla  バニラエッセンス 小さじ1/2

  • 2-3 tablespoon milk  牛乳大さじ2-3


I used 2 cups of rhubarb instead of 3 cups, but it turned out good.  Also, I cut the frosting recipe in half... that' plenty enough to cover the cake.

私はルバーブ2カップで作ったけどおいしくできました。あと、フロスティングは半分の分量で作るくらいでちょうどいいです。

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